VOORRIJDEN

Op zaterdag 21 juli 2018 heeft ongeveer de helft van de verkeersregelaars de route verkend. Op zaterdag 7 juli had al een deel de route verkend en op woensdagavond 25 juli zullen nog een paar verkeersregelaars, maar ook een aantal vrijwilligers en de politie de route verkennen. Zo hopen wij dat de begeleiders maximaal zijn voorbereid om de colone straks weer veilig en vlekkeloos te kunnen ondersteunen.

Tegen elf uur verzamelde zich zo’n 13 motorrijders bij de Meenthe, om onder leiding van Marcel de route te gaan verkennen. Ook het hoofd van de catering was aanwezig, om te zorgen dat het ons onderweg aan niks zou ontbreken qua inwendige mens. Hij werd vergezeld door onze foto-shoot vrijwilliger. De man die van de run vrijwel niks mee krijgt omdat hij na de foto-shoot als een dolle naar de Hema raced, om op tijd alle foto’s afgedrukt te krijgen en ze vervolgens allemaal moet inplakken, zodat ze klaar liggen bij d’Olde Veste ’54! Het is dit jaar een extreem droge zomer, met hoge temperaturen, dus in vol motortenu wachten in de brandende zon doe je niet voor je plezier. Iedereen was mooi op tijd dus we konden vlot vertrekken.

Beginnen voorrijden De MeentheOp een zaterdag met een groep motoren en een auto de stad doorkruizen is altijd al een uitdaging, maar al helemaal als het weer bloedheet belooft te worden en iedereen op tijd de boodschappen in de koelkast wil hebben. Maar ook deze uitdaging hebben we weer doorstaan en Marcel wist ons al snel uit de drukte weg te leiden en ons naar de betrekkelijke rust van de omgeving Steenwijkerwold te leiden.

Tussen de weilanden, bossen, kanalen en rietlanden door kwamen we aan bij de locatie waar de foto-shoot is gepland. Geen Steenwiekertoren op de achtergrond, maar wel een prachtige omgeving die Steenwijkerland zo typeerd. Uiteraard kregen we hier even uitgebreid instructies over wat hier exact de bedoeling is.

Snel weer opzadelen, want het is al behoorlijk warm en dan wil je niet al te lang in de brandende zon staan met je zwarte motorkleding…..

Midden in de rimboe komen wij ons posterplakteam tegen. Zij zijn op de fiets! de hele route aan het volgen om bij elke gelegenheid die ze tegen komen een poster aan de muur te prikken!

Wij tuffen door. Via Steenwijkerwold en het prachtige bosgebied van de Eese komen wij aan bij Dancepalice Smithy’s. Vandaag geen dans voor ons, maar wel een heerlijk diner.

WE WORDEN ZEER GASTVRIJ ONTVANGEN EN DE LUNCH IS PRIMA VOOR ELKAAR. ZOALS DAT BIJ BIKERS GAAT: VET EN VEELMarcel geeft ons nog even uitgebreid instructie over wat we hier op 4 augustus eigenlijk gaan doen….. Wij weten dat dus al, maar voor jullie houden we dat lekker nog even geheim…

Na dat iedereen verzadigd is kunnen we ons opmaken voor de middagrit. Vlak voor ons vertrek komt het posterteam aangefietst. Zij hebben inmiddels half Steenwijkerland rond getrapt! Gelukkig hebben we André bij ons, die voor de jongelui snel ook een lunch weet te organiseren.Ook na de lunch weet Marcel ons weer te verrassen met een prachtige route door de kop, een stukje Friesland en Drenthe.

Nog uitvoerig genietend van de mooie omgeving staan we zomaar ineens alweer bij Maargies Hoeve, inmiddels alweer traditioneel ons vaste stopplek voor een ijsje. Voor ons een geweldige locatie. Niet alleen vanwege de ruime parkeergelegenheid de heerlijke versnapering en de meer dan gastvrije “bewoners”, maar praktisch gezien ook de ideaale stopplek om ons voor te kunnen bereiden op “het rontie omme de Toorn”.

Met zo’n enrome stoet dwars door het centrum gaan vergt namelijk nogal de nodige coördinatie en timing. Door zo vlak bij het centrum even te kunnen stoppen maakt het voor ons mogelijk alles exact op elkaar af te stemmen.Vanaf de Maargies Hoeve is de route door het centrum voor velen al een bekend fenomeen. De “oud gedienden” worden door Marcel bedankt voor hun aanwezigheid en zijn geëxcuseerd om huiswaard te keren. De vkr’s die nog niet eerder hebben deel genomen worden door Marcel nog mee gevoerd naar het centrum om daar de laatste details door te nemen.

Voor nu, wij gaan de laatste voorbereidingen treffen om op zaterdag 4 augustus ons 10 jarig jubileum groots te mogen vieren. Aan ons zal het niet liggen, en zoals het er nu uitziet zal ook het weer ons gunstig gezind zijn.