OP ZATERDAG 6 AUGUSTUS 2016 IS HIJ VERREDEN,
DE 8e STEENWIEKERTOORNRUN.

STEENWIEKERTOORNRUN 2016: “GRANDIOOS RONTIE OM DE TOORN, WAT ONWIES VEUL VOLK”

Terwijl het bestuur en de vrijwilligers nog bezig waren de nodige zaken klaar te zetten voor de 8e Steenwiekertoornrun kwamen de eerste deelnemers en voertuigen al binnen. Geen enkel probleem, want de koffie en het plakje cake stonden al klaar.

Inschrijftafel voor rijders met vrijwilligers bij De Meenthe

ROSCO P. COLTRANE

Maar liefst 85 voertuigen en 28 verkeersregelaars namen aan de tocht deel. Na een paar zakelijke mededelingen van de voorzitter van de Steenwiekertoornrun Mike Wijnandts, was het Rosco P. Coltrane alias wethouder Wim Brus, die het officiële startsein gaf. Dat het op dat moment regende, deerde niemand. Iedereen had er zin in en regen kon de stemming niet bederven.

Start en opening van de 8e Steenwiekertoornrun bij Rabotheater De Meenthe

ALTIBAND BIJ DE BAANDER

De zon brak al gauw door en na een prachtige tocht door mooie natuur kwam de stoet tegen twaalf uur bij de Baander in Meppel aan, waar de Altiband een spetterend optreden verzorgde. Zowel de bandleden als het publiek genoten. De lunch smaakte dubbel zo lekker. Tijdens de lunch werden ook de oorkondes uitgereikt aan de rijders die voor de vijfde keer meegingen. En ze waren er blij mee.

Lunchpauze bij De Baander te Meppel

“IK BEN BANG VOOR BEESTEN”

Van de Baander ging het richting de Maargies Hoeve in Kallenkote. Dit leverde wel een vraag op van één van de deelneemsters: of de route misschien kon worden aangepast, want ze was bang voor beesten. Toen de voorzitter plechtig beloofde dat hij de dieren persoonlijk achter het hek zou houden, was het prima. Ze was even vergeten dat ze al vaker bij de Maargies Hoeve was geweest…..Het door de Maargies Hoeve aangeboden ijsje smaakte haar dubbel zo lekker.

RONTIE OM DE TOORN, WAT ONWIES VEUL VOLK

Ook dit jaar ging de stoet door de binnenstad als begin van het rontie om de toorn. En het was een groot succes. De deelnemers genoten met volle teugen, vooral wanneer het voertuig wat extra lawaai liet horen. Ook bij het publiek viel dit in de smaak. Een compliment voor het publiek, zowel in de binnenstad als tijdens de tocht, dat op aanwijzen van de verkeersregelaars ruim baan maakte voor deze Steenwiekertoornrun.

‘Rontie omme de Toorn’ over de Markt te Steenwijk

SLOTFEEST

Het slotfeest bij vv d’Olde Veste ’54 was als vanouds. Iedereen werd op zijn/haar wenken bediend door de spelers en speelsters van de selectie. En de vrolijke muziek, verzorgd door Studio de Vuurtoren en Radio Appie, zorgde er voor dat de gezichten bleven stralen. Tegen zeven uur was het eind van deze voor iedereen grandioze dag. Dat niet iedereen haast had om weg te gaan, bleek toen de laatste cliënt die werd opgehaald even uit beeld verdwenen was. Hij had besloten nog even een balletje te trappen, uiteraard met zijn motorlaarzen aan……

Eindfeest bij vv d’Olde Veste’54Wethouder Wim Brus: Blijvend onder de indruk
Dat ook wethouder Wim Brus van deze dag heeft genoten bleek duidelijk uit zijn woorden: “Ik ben zwaar onder de indruk wat zoveel vrijwilligers hebben neergezet om deze groep mensen de dag van het jaar te bezorgen. Ik heb nu zelf de blijdschap mogen ervaren die deze tocht bij velen teweeg brengt. Ik ben blijvend onder de indruk. Op naar volgend jaar”

Nieuwe banner tijdens de 8e Steenwiekertoornrun

Niet alleen een zonnetje in de lucht, maar zonnetjes op alle voertuigen Ook het bestuur kijkt met veel plezier en een dankbaar gevoel terug op deze 8e tocht. Alles verliep prima. En dat er een paar rijders pech hadden doordat hun voertuig ermee ophield mocht de pret van de deelnemers niet drukken. Voor hen was er plek in een ander voertuig. Zo was er bijvoorbeeld één rijder die de dag van zijn leven had met zijn passagier in het…..politiebusje. Stralende gezichten van de gasten, rijders, verkeersregelaars en alle vrijwilligers. Een woord van dank van het bestuur is hier zeer zeker op zijn plaats, waarbij uiteraard de sponsoren en politie niet mogen worden vergeten. Want zoals iemand opmerkte: “Vandaag niet alleen een zonnetje in de lucht, maar zonnetjes op alle voertuigen”. En daar doet iedereen het immers voor?

Na een dankwoord, vele handen schudden en weerzien wensen werd het dan toch echt tijd huiswaarts te keren. Het zat er op. De 8e Steenwiekertoornrun was een enorm succes. Als organisatie kijken wij dankbaar terug op een zeer geslaagde dag.

Poster van de 8e Steenwiekertoornrun