OP ZATERDAG 8 AUGUSTUS 2009 IS HIJ VERREDEN,
DE 1e STEENWIEKERTOORNRUN.

Eindelijk was het dan zo ver, het was zaterdag 8 augustus, en de klok sloeg 10 uur. Deejay Nijs startte zijn muziek, en langzaam kwamen de eerste deelnemers al binnendruppelen, alle rijders en passagiers konden zich aanmelden bij de inschrijftafel, voor de ingang van Dagcentrum “De Slinger”.

Bij de aanmelding, kreeg iedereen een envelop met daarin een brief, route, pen en bordje waarop een nummer stond. De nummers van passagiers en rijders kwamen overeen en stonden op de straat, zodat gelijk bekend was wie waar bij hoorde en waar moest gaan staan. Toen om half 11 wethouder Luc Greve de 1e “Steenwiekertoornrun” opende, stond de stoet al klaar langs de weg, en telde twintig zijspannen, zeven trikers, vier verkeersbegeleidingsmotoren, drie oldtimer cabrio’s, drie personenbusjes, één “Rode Kruis” auto, één Foto & Film auto en één autoambulance.

Om 11 uur klonk het fluitje, dit betekende dat de stoet kon gaan rijden. Een flinke rij stoof bij de weg langs met veel geluid en kabaal. Natuurlijk zwaar motorgeluid, maar ook veel toeters en bellen gingen af toen de stoet van “De Slinger” vertrok om via Onna, Wanneperveen zo richting onze eerste stopplaats in Belt Schutsloot. In Belt Schutsloot hadden we een mooi grasveld, waar alle voertuigen geparkeerd konden worden zodat ieder, één voor één, op de foto kon met een mooie achtergrond van riet, water, bomen en lucht. Het was “Flits” en doorrijden! Zo kwam de gehele stoet voorbij. Ondertussen hadden de verkeersbegeleiders zich al opgesplitst, zodat een deel van de verkeersbegeleiding de voertuigen netjes in een rij konden zetten, en het andere deel stond klaar om de weg af te zetten, zodat de weg vrij was bij ons vertrek.

Eenmaal weer vertrokken, reden we van Belt Schutsloot richting Vollenhove, waar we bij zalencentrum “De Burght” opgewacht werden door het “Kerkstraat Dwijlorkest” met gezellig muziek. Achtervolgt door het orkest, gingen we naar binnen waar de koffie en thee al klaar stond. Hier hebben we even pauze gehouden en geluncht.

Helaas was er één zijspan die langs de weg kwam te staan met pech, maar gelukkig hadden we een autoambulance mee die dit voertuig toch nog mee kon nemen in de stoet. De machinist probeerde om dit voertuig te repareren, en hopelijk kon hij weer meerijden vandaag!

Na ons tweede bakje koffie of thee zijn we weer vertrokken. Van Vollenhove zijn we richting Blokzijl gegaan, via Baarlo, Blankenham, over Kuinre naar Ossenzijl. Bezoekerscentrum “De Weerribben” rekende op onze komst en restaurant “De Gele Lis” trakteerde iedereen op een gratis ijsje. “Studio de Vuurtoren” heette ons welkom met muziek vanuit hun mobiele studio, met een stukje worst of kaas voor iedereen. “Clown Ries” draaide ballonnen voor wie dit wilde en “Studio de Vuurtoren” hield nog een quiz waarbij de passagiers moesten raden welk liedje er op stond en konden hiermee een prijsje winnen. Gelukkig sloot het zijspan met pech weer aan bij onze stoet en heeft de “Steenwiekertoornrun” alsnog uit kunnen rijden!

Al snel moesten we weer verder, want “Camping Krolsbergen” stond op ons te wachten omdat we daar een rondje over het terrein gingen rijden. Toen we hier aan kwamen stonden alle mensen al aan de zijkant van de weg om ons op te wachten, de poorten stonden open zodat we gelijk door konden rijden.

Eenmaal over het terrein van “Camping Krolsbergen” te zijn geweest, reden we weer door om via Willemsoord, Eesveen en De Bult om door te rijden naar dagcentrum “De Slinger” waar om 16.30 uur muziek van Deejay Bart op ons stond te wachten en “Café de Karre” ons om 17.00 uur had voorzien van een patatje met snack.

Na heerlijk gegeten te hebben, hebben we de dag afgesloten door iedereen de foto van de fotosessie in Belt Schutsloot te geven met daarbij een vaantje van de 1e “Steenwiekertoornrun!”

Al met al, een zeer geslaagde 1e Steenwiekertoornrun. WILLEM WINTER