Voorrijden

Op zaterdag 2 juli 2016 heeft ongeveer de helft van de verkeersregelaars de route verkend. Op zaterdag 16 juli zal er nog een gedeelte op pad gaan en op woensdagavond 20 juli zullen de laatste verkeersregelaars en ondersteunend personeel de route gaan verkennen.
Tegen elf uur verzamelde zich zo'n 15 motorrijders bij de Meenthe, om onder leiding van Marcel de route te gaan verkennen. Terwijl het nog even wachten was op de laatste rijder, gingen de hemelsluisen open en viel er een beste bui naar beneden. Gelukkig heeft de Meenthe een riante luifel, dus de wachtenden stonden mooi droog.

verzamelen der verkeersregelaars


Gelukkig was de bui krachtig maar kort, zodat we al snel droog op pad konden. Het eerste gedeelte, de stad uit richting Giethoorn. Hier werd even een korte stop gemaakt op de Auken, waar wij straks het fotomoment zullen houden. Om al die opnames zo snel mogelijk te kunnen afwerken is het noodzakelijk dat de begeleiders goed weten wat hen hier te doen staat. Daarna snel verder via de Klosse en Nijeveense bovenboer naar Havelte. Havelte is dit jaar prominent aanwezig, we maken een ruime slinger door dit dorp. Vervolgens lijdt de weg ons via Ruinerwold naar Meppel, de Baander, waar wij ook straks de lunch zullen gebruiken.

Ook tijdens het voorrijden wordt door ons een lunch aangeboden voor de groep, omdat een aantal van onze verkeersregelaar toch echt al een eindje gereden hebben. In deze groep hadden wij twee verkeersregelaars uit de omgeving van Apeldoorn!

aankomst de Baander


lunch bij de Baander


Tijdens een heerlijke lunch, verzorgd door Marc Emmink catering, werden door Mrcel nog even wat extra aandachtspunten benoemd. Ook de rolverdeling, indeling stoet en al wat nog meer van belang is, werd door Marcel besproken. Uiteraard was er ook gewoon even tijd om wat te bij te praten. Veelal spreken wij elkaar maar zeer sporadisch en ook op de dag zelf is iedereen zo druk met zijn eigen taak, dat even bijkletsen er vaak niet in zit.

De klok tikt echter door, dus na een groet aan de gastheren werden de motoren (en auto) weer gestart. Het tweede deel van de route, met een landelijke rit richting gemeente Staphorst, de Zwarte Dennen. Als laatste van de motorrijders heb ik een prachtig uitzicht op mijn voorliggers. Het zonnetje is er inmiddels ook bij gekomen en ik ben volop aan het genieten, als voor mij ineens een hond de weg op stuift.


Wat de reden van het beest is om ineens zo de weg op te schieten is mij een raadsel. Deze slingerweg naar IJhorst is behoorlijk populair bij motorrijders, dus het kan geen angst voor het vreemde zijn geweest. Gelukkig heeft de hond niet echt toegehapt en is ook de motorrijder niet dusdanig geschrokken dat hij tegen een boom is aangevlogen.

De rest van de route was gewoon genieten. Heerlijk motorweer en prachtige weggetjes. Leuke en pitoreske dorpjes, landerijen en bossen. Marcel heeft weer een prachtige route weten te borduren.

Op de terugweg uiteraard ook nog even Maargies Hoeve aangedaan. Vanaf hier namen de meesten afscheid. Alleen de genen die de route door de binnenstad nog niet kenden, zijn met Marcel nog even door gereden.

© 2017 stichting Steenwiekertoornrun        |  Disclaimer